Politica de retur - Chic Ville
Cauta pe site

Politica de retur

Conform O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, consumatorul, persoana fizica,  beneficiază de o perioadă de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât costurile directe legate de returnarea produselor, precum si costurile privind diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

 

Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept de retragere incepe sa curga, pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere următoarele: 

- furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
- furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar; 
- furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare; 

 

Exercitarea dreptului de retragere se efectueaza prin completarea  Formularului de retragere aici sau prin exprimarea deciziei de retragere printr-o declaratie neechivoca, transmisa vanzatorului pe un suport durabil, urmand ca Home Decostyle SRL sa confirme prin posta electronica  primirea formularului de retragere.

In cazul exercitarii dreptului de retragere, cumparatorul are obligatia de a returna sau de a le inmana produsele vanzatorului, in decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care a comunicat vanzatorului decizia sa de retragere. Produsele se transmit la punctul de lucru al vanzatorului din Cluj Napoca, Piata Unirii, nr 13, jud.Cluj, prin curierat rapid, pe cheltuiala consumatorului.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

Consumatorul raspunde pentru produsele returnate prezentand modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc., diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

Pentru a evita deteriorarea in timpul transportului a produselor returnate, in special in cazul produselor fragile, consumatorul trebuie sa respecte conditiile de ambalare ale produselor, recomandate de catre societatea de curierat rapid ales. In orice caz, este absolut necesar ca produsele sa fie impachetate cat mai compact posibil, iar ambalajul sa respecte urmatoarele conditii:

-              exteriorul – destul de rezistent incat sa nu cedeze din cauza greutatii continutului;

-              interiorul – umplut cu material protector care sa nu permita miscarea continutului;

Recomandam utilizarea de ambalaj din lemn sau carton presat, umplut cu polistiren sau alt material protector. Etichetarea coletelor cu “Fragil” nu inlocuieste o ambalare corespunzatoare.

 

Recomandari si solutii de ambalare pentru pregatirea expedierilor:

•             Alegeti dimensiunile si tipul ambalajului in functie de continutul expedierii;

•             Pentru a preveni deplasarea continutului in colet pe durata transportului, asigurati-va ca utilizati suficient material protector;

•             Plasati bunurile fragile in centrul coletului si asigurati-va ca articolele nu sunt in contact direct unul cu celalalt;

•             Cand aplicati banda adeziva pe cutiile de carton inchise, treceti un rand de banda adeziva deasupra si alte doua randuri pe laterale pentru a le sustine.Cu cat este mai greu coletul, cu atat mai multa banda adeziva este necesara.

Cumparatorul are dreptul de a i se rambursa toate sumele pe care le-a achitat drept plata vanzatorului, inclusiv costurile livrarii, in conditiile stipulate mai sus, in termen de 14 zile calendaristice de la data la care vanzatorul este informat de decizia de retragere din contract, dar nu mai devreme de receptionarea produselor care au facut obiectul vanzarii. In cazul in care consumatorul a ales un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita Home Decostyle SRL nu este obligat de a rambursa costurile suplimentare efectuate cu transportul ales de catre consumator.

 

Consumatorul este de acord ca sumele cuvenite ca urmare a retragerii din contract, sa se ramburseze prin virament bancar, in contul consumatorului specificat in cadrul formularului de retragere sau comunicat impreuna cu exprimarea deciziei de retragere din contract.

 

Dreptul de retragere poate fi exercitat de catre consumator doar in cazul contractelor incheiate la distanta, de pe site-ul www.chicville.ro.

 

In cazul exercitarii de catre consumator a dreptului de retragere dintr-un contract care presupune furnizarea de produse confectionate după specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar, Home Decostyle SRL  nu va returna contravaloarea avansului.